Cum Aflu IP-ul unui Calculator

Dacă ești curios să afli adresa IP a unui calculator, fie pentru a rezolva probleme de rețea sau din alte motive, există mai multe modalități de a obține această informație. În acest ghid, vom explora diferitele metode prin care poți afla IP-ul unui computer.

Căutarea Adresei IP în Windows

Dacă folosești un calculator cu sistem de operare Windows, poți să afli adresa IP în câteva pași simpli. Începe prin a deschide „Control Panel” și apoi mergi la „Network and Sharing Center”. Aici, vei găsi o opțiune numită „Change adapter settings”. Dă clic pe aceasta și apoi fă dublu clic pe conexiunea de rețea activă. O fereastră nouă va apărea, iar adresa IP a computerului tău va fi afișată sub secțiunea „Details”.

Utilizarea Liniei de Comandă în Windows

O altă modalitate de a afla adresa IP în Windows este prin intermediul liniei de comandă. Deschide „Command Prompt” și tastează „ipconfig” și apoi apasă Enter. Veți vedea o listă cu informații despre conexiunile de rețea ale computerului tău, inclusiv adresa IP.

Aflarea Adresei IP în macOS

Pentru utilizatorii de Mac, procesul este similar. Deschide „System Preferences”, apoi mergi la „Network”. Aici, selectează conexiunea de rețea pe care o folosești și vei vedea adresa IP sub numele conexiunii.

Utilizarea Liniei de Comandă în macOS

În macOS, poți, de asemenea, să folosești linia de comandă pentru a afla adresa IP. Deschide „Terminal” și tastează „ifconfig” și apoi apasă Enter. Vei vedea o listă cu informații despre toate interfețelele de rețea, inclusiv adresa IP.

Folosirea Site-urilor Web Externe

Dacă nu vrei să te complici cu setările de rețea sau cu linia de comandă, poți utiliza site-uri web externe care îți pot oferi adresa IP a computerului tău. Există numeroase site-uri web care oferă acest serviciu gratuit, pur și simplu accesează unul dintre aceste site-uri și adresa IP a computerului tău va fi afișată pe pagina web.

Aflarea adresei IP a unui calculator poate fi utilă într-o varietate de situații, de la depanarea problemelor de rețea la configurarea unor setări specifice. Indiferent de platforma pe care o folosești, există mai multe modalități simple de a obține această informație. Urmează pașii de mai sus și vei afla rapid adresa IP a calculatorului tău.

Întrebări frecvente

Pentru a clarifica mai multe aspecte legate de aflarea adresei IP a unui calculator, iată câteva întrebări frecvente:

Întrebare Răspuns
Cum pot să verific adresa IP a unui dispozitiv conectat la rețeaua mea? Pentru a verifica adresa IP a unui dispozitiv conectat la rețeaua ta, poți accesa setările rețelei sau poți folosi comenzi precum „ipconfig” în Windows sau „ifconfig” în macOS.
Pot să aflu adresa IP a altui calculator din rețeaua mea? Da, în multe cazuri poți afla adresa IP a altor computere din rețeaua ta locală, folosind aceleași metode ca și pentru a-ți afla propria adresă IP.
Există riscuri asociate cu dezvăluirea adresei IP a calculatorului meu? Dezvăluirea adresei IP a calculatorului tău poate expune unele informații despre locația ta și poate fi utilizată în anumite atacuri cibernetice. Este important să fii precaut cu cine și cum îți partajezi adresa IP.
Photo of author

Agazo

Lasă un comentariu