The Disk You Attached Was Not Readable by This Computer on Mac

Atunci când un utilizator Mac întâlnește mesajul „The disk you attached was not readable by this computer” în timp ce încearcă să acceseze un dispozitiv de stocare extern, aceasta poate fi o experiență frustrantă și confuză. Acest mesaj indică faptul că sistemul de operare macOS nu poate citi sau recunoaște corect dispozitivul conectat. Cu toate acestea, există mai multe motive posibile pentru această problemă și soluții variate pentru a o remedia.

Cauze posibile ale problemei

Există mai multe motive pentru care un disc extern ar putea să nu fie citit corect de către un computer Mac. Unele dintre aceste cauze includ:

  • Probleme legate de formatarea discului
  • Conexiuni fizice slabe sau defectuoase
  • Probleme de compatibilitate între sistemul de fișiere al discului și macOS
  • Corupție a sistemului de fișiere pe disc
  • Defecțiuni hardware ale discului sau ale portului USB

Soluții posibile

Pentru a remedia problema și a permite Mac-ului să citească discul extern, există câteva soluții pe care le puteți încerca:

  1. Verificați conexiunile fizice: Asigurați-vă că cablul USB sau Thunderbolt este conectat corect la ambele dispozitive și că nu există daune vizibile.
  2. Încercați un alt port USB: Dacă problema persistă, încercați să conectați discul la un alt port USB de pe computerul Mac.
  3. Verificați formatarea discului: Asigurați-vă că discul este formatat într-un format compatibil cu macOS, cum ar fi HFS+ sau exFAT.
  4. Utilizați Utilitarul de disc pentru a repara discul: Deschideți Utilitarul de disc din Utilitare și încercați să reparați discul cu ajutorul acestei aplicații.
  5. Testați discul pe un alt computer: Dacă este posibil, încercați să conectați discul la un alt computer pentru a determina dacă problema este specifică computerului Mac.

În final, atunci când primiți mesajul „The disk you attached was not readable by this computer” pe un Mac, este important să nu vă panicati și să încercați să identificați cauza problemei. Utilizând metodele de depanare și soluțiile prezentate mai sus, puteți remedia problema și să recuperați accesul la datele de pe discul extern.

Întrebări frecvente

Pentru a oferi o mai bună înțelegere a situației, iată câteva întrebări frecvente legate de mesajul „The disk you attached was not readable by this computer” pe Mac și soluțiile asociate:

Întrebare Răspuns
Ce trebuie să fac dacă verific conexiunile fizice și totuși problema persistă? Dacă problema persistă după verificarea conexiunilor fizice, încercați să conectați discul la un alt port USB sau să îl testați pe un alt computer.
De ce ar putea fi afectată citirea discului de către macOS? Există mai multe motive posibile, inclusiv probleme legate de formatarea discului, compatibilitatea între sistemul de fișiere și macOS, sau corupție a sistemului de fișiere.
Cum pot verifica dacă discul este formatat corect? Utilizați Utilitarul de disc pentru a verifica formatarea discului și asigurați-vă că este într-un format compatibil cu macOS, cum ar fi HFS+ sau exFAT.
Photo of author

Agazo

Lasă un comentariu